Penderma Senyap..


Assalamualaikum wbkt..

Alhamdulillah utk makluman, pembinaan surau telah mencapai hampir 40% dengan kerja-kerja konkrit utk rasuk atas dan bumbung konkrit anjung sedia dituang konkrit pada sabtu ini (8hb 10). Jumlah bayaran yang telah dikeluarkan kepada kontraktor setakat ini adalah sebanyak RM280 ribu dan baki akaun masih berbaki RM40 ribu. Dianggarkan utk menyiapkan fasa 1 struktur konkrit asas (frame) akan menelan belanja sebanyak RM450 ribu, maka keperluan fasa 1 sahaja masih kurang sebanyak RM130 ribu. Setakat ini janji penderma korporat sebanyak RM125 ribu masih lagi belum diterima, dan insyaallah dengan baki yang ada dan dijumlahkan dengan janji derma masih belum terima, keperluan fasa 1 dapat diselesaikan.

Fasa 2 iaitu kerja-kerja penyiapan bangunan seperti batu bata, bumbung, pendawaian dan lain-lain sebanyak RM350 ribu masih belum dapat dikumpulkan lagi. KAMI menyeru semua pengunjung blog ini mendermalah sebanyak yang termampu untuk pembangunan surau kami ini. Inilah peluang untuk beramal jariah yang pahalanya berterusan sampai sangkakala ditiupkan oleh malaikat Israfil.. Insyaallah..

KAMI juga merakam jazakallah kepada penderma SENYAP yang memasukkan derma jariah tuan puan melalui direct transfer kedalam akaun surau samada Ambank atau Maybank. Untuk makluman derma senyap terbesar setakat ini adalah RM81 ribu dan terbaru RM10 ribu. Moga Allah sahaja yang membalas pahala nya dan kami mendoakan kesejahteraan dan keberkatan tuan puan sentiasa.

Wallahu a’lam.. jumpa lagi

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: