Tiada Peruntukan Dari UPEN Selangor (Ada janji… pada 30.03.2012)


Salam Sejahtera….

Petang semalam kami menerima surat dari UPEN memaklumkan bahawa bantuan kewangan yang dijanjikan oleh MB Selangor tidak dapat disalurkan melalui UPEN.

Maknanya.. MB Selangor kena cari sumber lain pula selepas, Yayasan Selangor, UPEN dan Zakat menemui jalan buntu.. Persoalannya.. sampai bila dan agensi Kerajaan Negeri yang manakah mahu digunakan untuk penyaluran dana sebagaimana yang telah dijanjikan pada 19hb Jun 2010 yang lepas????

Berapa lama lagi kami harus menunggu? Jawablah wahai Dato’ MB…

Makluman tambahan : Pihak AJK telah memaklumkan kepada pejabat Dato’ MB Selangor bahawa kami telah merancang untuk mengadakan bantahan UMUM melalui Aduan Rakyat TV3 pada 01.04.2012 Ahad di Tapak Surau Baharu sekiranya masalah ini tidak dapat diselesaikan oleh pihak Dato’ Menteri Besar Selangor dalam tempoh 1 minggu dari sekarang…

Update Terkini: Petang tadi perkhabaran gembira muncul dengan pihak UPEN menarik balik surat tersebut dan bersetuju untuk menyumbang untuk penyiapan surau sehingga RM300 ribu. Tujuan makluman ini diletakkan di blog ini adalah sebagai bukti JANJI dan pihak pembaca dapat menunggu pengakhir ceritanya kelak… wassalam.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: