MEMOHON SEDEKAH JARIAH UTK TAMBAHAN RUANG SOLAT


Assalamualaikum wbkt..

Setelah sekian lama menyepi, Masjid Al-Qayyum sekali lagi tampil untuk memberikan peluang untuk tuan puan pembaca budiman semua untuk sama-sama menghulurkan derma jariah untuk tujuan tersebut.

Untuk makluman tuan puan sekelian, tambahan ruang solat ini khususnya untuk menampung jamaah untuk Solat Jumaat dan Solat sunat dua Hari Raya. Keluasan ruang solat sediada seluas 3,600 ft2 sudah tidak mampun menampung jamaah. Untuk tujuan ini, pihak masjid telah[un memulakan kerja-kerja pembinaan seluar 4,100ft2 lagi untuk menempatkan sekali ganda jamaah.

Anggaran kos asal adalah sebanyak RM42,000 dan termasuk unjuran bumbung baru adalah sebanyak RM18,000, dengan kos keseluruhan adalah RM60,000.

Untuk makluman semua juga, sebanyak RM30,000 telah diluluskan untuk pembinaan oleh LZS, dan banayaran hanya akan diterima selepas kerja-kerja pembinaan ini selesai. Jadi besarlah harapan pihak Masjid sekiranya tuan -puan bermurah hati untuk menyumbang dengan kadar segera untuk membantu menyiapkan pembinaan ini dengan Sedekah jariah dari tuan puan.

Alhamdulillah juga, kerana dalam minggu ini sahaja kami telah menerima sumbangan awal dari beberapa individu sebanyak RM1,000 dari ahli karian. RM700 dari en tarmizi dari Air Keroh Melaka, RM200 dari jamaah masjid dan sebanyak RM890 dari pekerja sekitar masjid.

Derma boleh dibank-in atau transfer terus kedalam akaun masjid seperti berikut:

560249053032 Masjid Al-Qayyum

Maybank Islamik Caw Pelabuhan Klang

Barakallahi biha,

Wassalam

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: